(FOTO) Statui care te vor uimi prin dimensiunile lor IMPRESIONANTE

Statuile din întreaga lume sunt realizate în semn de omagiu față de personalitățile importante din diferite domenii, momente semnificative din istorie, dar și sculpturi artizanale, potrivit evz.ro.

În Londra, pe un teren acoperit de gazon în apropiere de Tower Bridge turiștii pot vedea statuia numită ”London Ink Swimmer”. Cu 14 metri lungime și 3 metri înălțime, statuia a fost realizată pentru a marca premiera reality-show-ului britanic ”London Ink”:

Păianjenul sculptat de Louise Bourgeois este una dintre cele mai scumpe statui din lume. Nouă metri lungime măsoară această structură care a fost amplasată în National Gallery of Art Sculpture Garden din Washington DC.

Statuia lui Buddha din Birmania măsoară 116 m și poartă denumire de Laykyun Setkyar. Sculptura îl înfățișeză pe Buddha intrând în parinirvana. Construită în 1991, ea are în interior o galerie de 9.000 de imagini cu Buddha și discipolii săi.

Statuia robinetului magic, o structură bizară ce reprezintă un robinet care pare că plutește în aer, se află în parcul Aqualand din Cadiz (Spania). În realitate, el este susținut de o țeava bine ascunsă de jetul de apă.

În fața unui adăpost de animale din Denver vizitatorii pot vedea amplasat un impunător câine argintiu. Cu o înălțime de peste 6 metri, statuia a fost realizată de Laura Haddad și Tom Drugan. Noaptea, statuia este luminată de mai multe LED-uri.

O statuie ce reprezintă un fierăstru gigantic și amplasată în fața clădirii Tokyo Big Sight din Japonia atrage curioșii ca un magnet. Creată de Claes Oldenburg și Coosje Van Bruggen, structura măsoară 15,4 metri înălțime.

Visul, statuia ce reprezintă mândria locuitorilor din St. Helen, Marea Britanie, are o înălțime de 20 de metri și a fost creată de artistul de origine spaniolă Jaume Plensa. 

 
Statuia celei mai faimoase blonde de la Hollywood din Palm Springs California o reprezintă pe Marilyn Monroe în una dintre cele mai cunoscute ipostaze - îmbrăcată în rochia albă care se ridică din cauza vântului. Statuia a fost inaugurată în 2011 și a fost amplasată inițial în Chicago.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu