(FOTO) Situaţie CRITICĂ în Crimeea. Un grup înarmat a pus stăpânire pe clădirile Parlamentului şi Guvernului din Simferopol

Embed:

UPDATE: Ministul ucrainean de interne anunţă că un grup de maşini blindate ce se îndrepta spre Simferopol a fost oprit de colaboratorii poliţiei rutiere în regiunea satului Ucromnoe. Potrivit primelor informaţii, militarii aparţin forţelor ruse dislocate la Sevastopol.Un grup de persoane înarmate a preluat controlul asupra edificilor Parlamentului şi Executivului din Crimeea. Unul dintre liderii tătarilor, citat de Reuters, afirmă că bărbaţi înarmaţi au intrat în clădiri în această noapte.

Aproximativ 30 de persoane înarmate au preluat controlul în această dimineaţă asupra clădirilor oficiale de la Simferopol. Oamenii au deschis focul în direcţia ferestrelor acestor clădiri, fără să rănească pe cineva, după care au pătruns înăuntru. La scurt timp, deasupra clădirilor au fost arborate steaguri ruseşti, iar sediile instituţiilor au fost încercuite de către poliţie.

"Am văzut când clădirea a fost încercuită şi s-a produs incidentul. Vreo 30 de oameni înarmaţi au pătruns în interiorul clădirii. După ce au intrat în sediul Radei, i-au dat afară pe poliţiştii care erau acolo. La scurt timp, au venit mai multe autobuze din care au ieşit alţi 30 de oameni. Ei au început să ducă înăuntru mai multe genţi în care se vedea că sunt arme Kalaşnikov, arme cu lunetă", a declarat un bărbat.

"Persoanele înarmate care au acaparat clădirile sunt sută la sută soldaţi. Pentru că ofiţerii de poliţie nu ar face aşa ceva. Sunt trupe paramilitare. Trupe paramilitare ruseşti sau cum se mai numesc ei acolo", a spus un alt bărbat.

Anterior, RIA Novosti scria că în spatele incidentului se află un grup de oameni din rândurile populaţiei vorbitoatre de limbă rusă.

Incidentul din această dimineaţă vine după ce ieri, în Simferopol au fost înregistrate confruntări între opozanţii şi susţinătorii actualei puteri. Aceste au fost provocate de zvonurile despre intenţia legislativului de a vota separarea peninsulei Crimeea de Ucraina şi chiar alipirea ei la Rusia.

Nu se ştie cine sunt oamenii care au preluat controlul clădirilor administraţiei din peninsulă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu