(FOTO) Shelby GT350R are cel mai puternic motor aspirat produs vreodată de compania Ford

Cu excepția supercarului Ford GT, așteptat în producția de serie limitată în anul 2016, americanii de la Ford au adus la expoziția NAIAS 2015 și un model sportiv construit pe baza unui coupe deja existent în producție.

Mai exact, vorbim despre noul Shelby GT350R, care nu este doar un Shelby GT350 modificat, ci un vehicul mult mai special, care ascunde sub capotă cel mai puternic motor aspirat produs vreodată de compania Ford, notează autostrada.md.

shelby_gt350r_mustang_8

Ford ne reamintește că Detroit este o expoziție desfășurată anual în SUA, acolo unde automobiliștii preferă motoarele V8 în favoarea oricăror noutăți V6 și cu 4 cilindri. Noua lor creație este un muscle-car adevărat înscris cu mândrie în lista de modele Shelby. El poartă numele Shelby GT350 R și este în cea mai mare parte orientat spre circuit și foarte puțin spre drumurile publice.

Coupeul de culoare albastră ascunde sub capota sa cel mai puternic motor aspirat produs de Ford. Numele său, GT350 își are originile tocmai în 1965, atunci când Ford USA și Caroll Shelby au realizat împreună o versiune de curse a lui Mustang, numită la acea vreme GT350 Competition Model. Și GT350-ul R este o mașină ușoară, cu o suspensie mai bună și un motor foarte performant.

Nu lipsesc nici îmbunătățirile pe partea de aerodinamică, la șasiu și tren de propulsie. Oficialii spun despre motorul de sub capotă că este primul agregat realizat de Ford cu vilbrochen plat, ceea ce garantează o putere mai mare, care îl fac pe acest Mustang cel mai puternic model realizat de Ford cu excepția propulsoarelor supra-alimentate.

Motorul V8 are 5.2 litri și produce peste 500 de cai putere și 542 de Nm, care sunt transmiși către roțile motrice cu ajutorul unei cutii mecanice cu 6 trepte. Inginerii Ford împreună cu cei de la companiei Shelby au instalat pe noul GT350R și o suspensie performantă, reglabilă, cu o gardă la sol mai redusă, cu unghiurile special gândite pentru circuit și pentru o aderență maximă în viraje, precum și cu amortizoare MagneRide special calibrate.

shelby_gt350r_mustang_2

Noul muscle-car veritabil este și cu 60 de kg mai ușor decât varianta Shelby GT350 grație lipsei sistemului de aer condiționat, a sistemului audio, a scaunelor spate, a kitului de pană și a multor altor lucruri inutile pentru un vehicul de circuite sportive.

Desigur că Ford va vinde acest Shelby și cu sistem de climatizare, navigație cu ecran tactil de 8 inci, sistem audio cu 7 difuzoare și oglinzi laterale cu semnale încorporate, doar că toate aceste elemente se vor regăsi doar în lista de opționale, având puține șanse să fie comandate de clienții acestui model.

shelby_gt350r_mustang_3

Ford-ul Mustang GT350R realizat de Shelby va fi produs doar într-o serie limitată și se va vinde doar în SUA și Canada, fiind parte a programului din mai mult de 12 modele performante care urmează să fie lansate pe piață până în 2020 de compania Ford.

shelby_gt350r_mustang_9

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu