(FOTO) Premiile pentru design auto, adjudecate de BMW

Grupul de design de la BMW s-a întors de la concursul GOOD DESIGN cu nu mai puțin de 6 premii. Acestea i-au fost acordate pentru modelele ActiveE , Seria 6 Convertible, Seria 6 Coupe, Seria 1 M Coupe şi motocicletele BMW K 1600 GT/GTL, alături de BMW G650 GS.

Competiţia, care se desfăşoară anual, este considerată ca fiind cel mai important concurs de design. Acesta a fost înfiinţat în anul 1950, de către arhitecţii Eero Saarinen, Charles şi Ray Eames, şi Edgar Kaufmann Jr. La început, concursul a fost gândit să recompenseaze estetica şi funcţionabilitatea produselor, dar, de-a lungul timpului, pe lângă aceste criterii, s-a mai cerut să se ţină cont şi de aspectul ecologic şi economic, preferându-se o proiectare durabilă.

La capitolul Transporturi, din cele 19 categorii BMW a câştigat 6 trofee. Seria 6 Convertible şi Coupe au fost răsplătite atât pentru aspectul exterior, cât şi pentru tehnologia cu care sunt echipate, în timp ce Seria 1 M Coupe a fost apreciată pentru interioriul inconfundabil cu care ne-au obişnuit maşinile din seria M.

Din punct de vedere ecologic, câştigător a fost BMW ActiveE, varianta electrică a Seriei 1. Aceasta dispune de patru locuri, un portbagaj de 200 de litri şi o autonomie de 160 km.

La capitolul „moto”, BMW K 1600 GT şi GTL au fost premiate pentru atitudinea şi stilul propriu, în timp ce BMW G650 pentru calitatea şi confortul de care dă dovadă această motocicletă de tip enduro.

Grupul de design al celor de la BMW nu este la prima „abatere” de acest fel, ei obţinând şi în anii anteriori premii la prestigiosul concurs. Anul trecut au fost premiaţi pentru BMW Seria 5 Sedan, MINI Countryman, BMW S 1000 RR și BMW Concept 6, dar au mai obţinut premii şi in anii 2007 și 2008 pentru modele ca X5, Seria 3 Coupe, Mini, Mini CooperS, cât şi pentru motociclete.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu