(FOTO) Planuri date peste cap! Securiştii ucraineni au reţinut câteva persoane care vroiau să facă dezordini în masă la Odesa

O grupare diversionistă din vestul Ucrainei a fost reţinută de Serviciul de Securitate. Persoanele implicate pregăteau o operațiune masivă pentru a destabiliza situația din regiunea Odesa, informează nr2.com.ua.

Din grupul conspirativ făceau parte 50 de oameni, fiecare dintre care avea un rol bine stabilit. În fruntea grupului terorist a fost un cetățean rus, Alexander Iakimenko, asistat de către un cetățean al Ucrainei, Iuri Trofimov. Ieri ofițerii Serviciul de Securitate i-a arestat pe ambii bărbaţi. 

Liderii au făcut un plan de luare cu asalt a puterilor centrale din Odesa, cu scopul de a institui "Republica Populară din Odesa", aşteptând o aprobare pentru startul operaţiunii de la Moscova. Organizatorii au avut de gând să implice șapte grupuri de luptă pentru a sabota diferite zone ale infrastructurii, provocări împotriva oficialilor guvernamentali și a străinilor, instigare la conflicte între localnici.

În timpul percheziţiilor, oamenii legii au găsit hărți topografice detaliate ale zonei, cu precizare a dislocaţiei unităţilor militare și strategice, date despre sistemul lor de securitate. De asemenea, au fost găsite manuale de spionaj tipărite în Rusia, liste ale oamenilor din grup cu pseudonime şi instrucţiunile fiecăruia.

Printre lucrurile găsite se mai numără o listă de cheltuieli, chitanțe și alte documente ce arată că banii au venit din Rusia. A fost confiscat şi un arsenal de arme de luptă și traumatice, muniție.

În timp ce extremiştii arestaţi depun mărturii, oamenii legii îşi continuă activitatea în vederea reţinerii tuturor persoanelor implicate în acţiunea ce a fost contracarată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu