(FOTO) Noul punct comun de trecere a frontierei Palanca, vizitat de directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie

Noul punct comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene de la Palanca, inaugurat acum o lună, a avut astăzi oaspeţi de onoare. Ambasadorul Uniunii Europene în ţara noastră, Peter Michalko, împreună cu şeful serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, au vizitat punctul de trecere, au vorbit cu călătorii şi au verificat funcţionalitatea echipamentelor noi. 

Ambasadorul Uniunii Europene a verificat condiţiile de lucru ale angajaţilor, dar şi modul de activitate al acestora.

"Punctul de trecere a frontiere are standarde europene şi introducerea controlului comun înseamnă că oamenii vor avea condiţiile mult mai bune şi comode pentru a trece frontiera", a menţionat ambasadorul UE în Republica Moldova.

"Sunt condiţii normale de lucru. Timpul s-a micşorat de două ori, în loc de două opriri, au o singură oprire", a spus Nicolae Anton, inspector vamal Republica Moldova.

"Este minunat postul comun, se trece mai repede frontiera, oamenii sunt mulţumiţi. Nu este nevoie de două opriri pentru a trece controlul vamal al Ucrainei şi Moldovei", a precizat Alexandr Berlinschii, inspector vamal Ucraina.

Şi conducătorii auto apreciază schimbările: 

"Este mult mai uşor , treci mai repede. A fost bine şi până acum, dar acum este mai comod, mai mult spaţiu".

"Este foarte bine, suntem foarte satisfăcuţi. Mai des trecem, e foarte bine. Avem numai un singur control, toţi împreună, e foarte bine".

Potrivit şefului serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în curând vor fi modernizate alte două puncte de trecere a frontierei cu Ucraina: "Capacitatea este suficientă încât practic nu avem cozi până la bară. 2-3 minute este media pentru a procesa un autoturism cu doi sau patru călători. "

La Postul Vamal Palanca a fost construit şi un pasaj special pentru călătorii care vor sa treacă frontiera pe jos. Noul post comun de control de la Palanca a fost construit în cadrul unui proiect în valoare de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost acordate de Uniunea Europeană, iar 1, 68 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu