(FOTO) Apple a lansat iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. Specificaţiile tehnice şi preţurile au fost anunţate oficial

Apple a lansat în această seară ambele versiuni de smartphone specualate anterior - iPhone 6 de 4,7 inch şi iPhone 6Plus, primul phablet al companiei din Cupertino, scrie hit.ro.

iPhone 6 şi iPhone 6 Plus au display-uri Retina HD şi vin în versiunile deja anticipate, de 4,7 inch pentru primul şi 5,5 inch pentru smartphone-ul 6 Plus.

Display-ul iPhone 6 (4,7 inch) are o rezoluţie 1334 x 750 in timp ce modelul 6Plus de 5,5 inch are 1920 x 1080 pixeli (îndeajuns pentru imagini impecabile, dar puţin pentru standardul industriei, QuadHD). Ecranele sunt protejate cu o peliculă din sticlă tratată cu ioni.

Procesorul este Apple A8, aşa cum ştiam deja, respectiv a doua generatie de chipset-uri pe arhitectura pe 64 de biti şi proces de fabricaţie de 20 nm. Noul procesor Apple A8 este cu 25% mai rapid decât generaţia A7.

Apple A8 este, datorită procesului de fabricaţie, cu 13% mai mic decât A7 şi, teoretic, mai economicos, dar rămâne de văzut care va fi autonomia reală, mai ales pe modelul de 5,5 inc. Apple susţine că iPhone 6 oferă 16 ore de video playback, apeluri 3G timp de 24 de ore sau 80 de ore de playback audio.

Coprocesorul M8 cuprinde noi funcţionalităţi, inclusiv barometru şi senzor de altitudine.

Conectivitatea LTE implementată în ambele modele iPhone 6 lansate în această seară a primit acum şi funcţie de voce. De asemenea, tranziţia de pe Wi-Fi pe LTE pentru apeluri se face fără întrerupere (tehnologia nu este încă folosită de operatori la scară largă, deci contează mai puţin momentan).

Camera foto a iPhone 6 este de 8MP (iSight), cu True tone Flash (blit care impiedică deteriorarea culorilor). Noua tehnologie Face detection autofocus oferă realizare sharf-ului într-un timp înjumătăţit faţă de generaţiile anterioare. Apple susţine că a lucrat şi pentru îmbunătăţirea tehnologiei pentru realizarea fotografiilor Macro si panoramice. Totul se bazează pe Image Senzor Processing, parte a chipsetului A8, şi pe Focus Pixels. Camera de 8MP filmeaza 1080p la 30fps sau 60 fps şi, de asemenea, filmare slow motion la 120fps sau 240 fps.

Şi camera frontală a fost îmbunătăţită şi evident că Apple nu putea pierde trenul "Selfie". Noua cameră frontală iPhone 6 poate realiza Burst Selfies.

iPhone 6 are o grosime de 6,9mm, in timp ce modelul iPhone 6Plus (5,5 inch) are un profil slim de doar 7,1mm.

Ambele smartphone-uri de dimensiuni mari de la Apple vin cu iOS 8, în timp ce modele mai vechi de iDevice-uri (o parte dintre ele doar) vor primi actualizarea în 17 septembrie.

Preţuri:

iPhone 6 are preţuri la abonament pe 2 ani (în SUA) după cum urmează: 16GB - 199 dolari, 64GB - 299 dolari si 128GB - 399 dolari.

iPhone 6 Plus porneşte (tot cu contract pe doi ani) de la 299 dolari pentru versiunea de 16GB şi ajunge la 499 dolari pentru versiunea de 128GB.

Noile smartphoane ale Apple pot fi precomandate începând de vineri - 12 septembrie, urmând ca utilizatorii să înceapă să primească device-urile începând cu 19 septembrie, o alta informaţie speculată înainte de lansare şi confirmată acum.

iPhone 6 şi iPhone 6 Plus (5,5 inch) vor deveni disponibile comercial în 115 ţări până la sfârşitul acestui an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu