(FOTO) 5 firme mari care te lasă să DORMI LA BIROU

În trecut, dacă erai prins dormind la birou, erai automat concediat. Lucrurile s-au schimbat în zilele noastre şi unele firme chiar îşi invită angajaţii la somn, ca să fie cât mai productivi.

“Studiile arată că un somn-fulger de 26 de minute îţi creşte performanţa cu 34% şi atenţia cu 54%. Aşa că mulţi angajatori au început să amenajeze spaţii speciale pentru odihna angajaţilor suprasolicitaţi”, scrie publicaţia Resume Bear.com.

Printre firmele mari care au amenajat locuri speciale de dormit pentru angajaţii obosiţi se numără Google, Huffington Post, Pizza Hut, British Airways şi casa de editură Workman Publishing.

1. Google. Gigantul IT din Mountain View este celebru pentru beneficiile de lux pe care le oferă angajaţilor săi. Unul dintre acestea se referă la EnergyPods, acele rezerve speciale pentru somn – sunt izolate fonic şi vizual, poţi să programezi şi ora la care să te trezească.

2. Huffington Post. Trustul media american a creat pentru angajaţii săi facilităţi speciale pentru un somn rapid, aşa-numitele “NapQuest rooms”. Fondatoarea companiei, Ariana Huffington, este un suporter înfocat al somnului la serviciu şi a vorbit de nenumărate ori în interviurile date despre importanţa faptului de a fi bine odihnit la locul de muncă.

3. Pizza Hut. Politica companiei le permite angajaţilor să tragă un pui de somn în pauzele de la job, fără ca vreun şef să pună întrebări incomode despre asta. Nu sunt amenajate, însă, locuri special de dormit.

4. British Airways. Nimeni nu şi-ar dori ca pilotul unui avion să adoarmă în timpul serviciului. Compania aeronautică din Marea Britanie le permite tuturor angajaţilor să se odihnească pe perioade scurte în timpul programului, atunci când există un înlocuitor care să le ţină locul.

5. Editura Workman Publishing. Firma s-a inspirat, probabil, din serialul Seinfeld şi le permite angajaţilor să tragă un pui de somn sub birou sau dincolo de un ecran special amplasat în birou. Unii dintre angajaţi îşi pot aduce de acasă pături şi perne şi se pot întinde ca şi cum ar fi într-o tabără.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu