Fotbal: Selecţionerul Robert Moreno, gata să lucreze din nou cu Luis Enrique

Noul selecţioner al echipei de fotbal a Spaniei, Robert Moreno, l-a omagiat marţi pe predecesorul său Luis Enrique, afirmând că este gata "să lucreze din nou" cu acesta, ca secund, dacă asturianul îşi va relua cariera de antrenor, scrie agerpres.ro.

"Deocamdată, există o situaţie foarte recentă pe care trebuie să o respectăm şi nu cred că (Luis Enrique) se gândeşte la asta în acest moment", a declarat Robert Moreno într-o conferinţă de presă, înaintea meciurilor cu România şi Insulele Feroe, din preliminariile EURO 2020.

În urmă cu cinci zile, fostul selecţioner (2018-2019) a anunţat moartea fiicei Xana, în vârstă de nouă ani, în urma unui cancer.

Moreno, fost secund al lui Luis Enrique la FC Barcelona (2014-2017), a explicat că se simte mai bine ca număr 2 şi că ar lucra din nou cu plăcere în cadrul staff-ului tehnic al fostului său mentor.

"Dacă se va hotărî vreodată că vrea să antreneze din nou, oriunde ar fi, şi doreşte să conteze pe noi, voi fi primul care va face un pas înainte ca să lucrez din nou cu el şi voi fi încântat s-o fac", a continuat noul selecţioner.

Specialist al analizei video şi al noilor tehnologii, Robert Moreno, 41 de ani, a fost numit selecţioner în iunie. Din cauza situaţiei sale familiale, Luis Enrique nu a fost pe banca Spaniei decât la primul din cele patru meciuri din preliminarii, în luna martie.

"Sunt trei conferinţe de presă pe care nu mi-aş fi dorit să le fac: cea din Malta, cea de la prezentarea mea şi cea de astăzi", a comentat Moreno.

"Mie îmi plăcea situaţia dinainte. Îl consider prieten pe Luis şi prietenii sunt mai importanţi decât orice proiect", a adăugat el.

Catalanul, la prima experienţă ca antrenor principal, a anunţat vineri primul lot stabilit de el, pentru meciurile cu România şi Insulele Feroe, de pe 5, respectiv 8 septembrie.

În ciuda bulversărilor de la nivelul staff-ului tehnic, "La Roja" a început perfect preliminariile, cu patru victorii în tot atâtea meciuri, şi este lider în Grupa F.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu