Fostul viceprimar al Bălţiului Igor Şeremet şi un alt angajat, bănuiţi într-un dosar penal iniţiat pentru abuz în serviciu

Embed:

Fostul viceprimar al municipiului Bălţi Igor Şeremet şi un alt angajat al instituţiei sunt bănuiţi într-un dosar penal iniţiat pentru abuz în serviciu. Suspecţii nu au fost reţinuţi, deoarece colaborează cu anchetatorii.

Procurorii anticorupţie au descins în sediul Primăriei şi au ridicat acte și contracte de achiziţie a mai multor bunuri. Potrivit lor, mai mulţi funcţionari ar fi trucat o licitaţie.   

În perioada crizei deşeurilor din oraş, aceştia i-au solicitat unei companii private să instaleze la Bălţi 100 de tomberoane şi să transfere 600 de mii de lei pe contul unei firme. Banii nu au fost însă cheltuiţi de angajaţi pentru treburile oraşului, ci în scopuri personale.

În acest caz au fost audiaţi în jur de 20 de martori printre ei funcţionari ai Primăriei, reprezentanți ai întreprinderilor municipale şi agenţi economici.

Procurorii spun că numărul bănuiţilor ar putea creşte. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la cinci ani de închisoare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu