Fostul șef interimar al Procuraturii din Cahul, pe banca acuzaţilor. Ce învinuiri i se aduc

Fostul șef interimar al Procuraturii din Cahul va compărea pe banca acuzaţilor pentru amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției, precum și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Dosarul de învinuire al acestuia a fost trimis în judecată. 

Amintim că acuzatul a fost reținut acum trei luni, în cadrul unei urmăriri penale, inițiate în baza unor investigații jurnalistice, dar și a unor informații prezentate de către SIS.

Potrivit probatoriului acumulat, în decursul anului 2015, învinuitul a săvârșit acte de tragere la răspundere penală a unui șef de serviciu din cadrul IGP, care la rândul său, i-ar fi refuzat încetarea unei proceduri contravenționale în care era vizată o benzinărie din orașul Cantemir. În urma acțiunilor întreprinse de învinuit, în calitatea sa de procuror în Procuratura Anticorupție, victima a fost pusă sub învinuire pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

În ianuarie 2016 dosarul în privința polițistului a fost expediat în judecată, fiind achitat ulterior de instanțele naționale de toate nivelele.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de "amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției" în cadrul a încă două cauze penale: una aflată în gestiunea Procuraturii raionului Cahul, iar alta – aflată pe rolul Judecătoriei din Cahul.

Fiind audiat de procurori, acesta nu și-a recunoscut vina. În prezent, el este suspendat din funcţie şi cercetat în stare de libertate, având interdicția de a părăsi localitatea. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 5 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

loading...

Lasă un comentariu