Fostul şef al Serviciului Grăniceri Roman Revenco este cercetat penal

Fostul şef al Serviciului Grăniceri este cercetat penal în cadrul unui dosar pentru corupere pasivă. Procurorii au intentat cauza penală, după ce omul de afaceri, Vladimir Volcov, l-a acuzat pe Revenco şi pe fostul ministru de Interne, Alexei Roibu, de spălare de bani. Contactat de Publika TV, Roman Revenco a refuzat să comenteze cazul. 

Potrivit şefului Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, dosarul a fost intentat pe patru iulie. Oamenii legii refuză, deocamdată, să ofere mai multe detalii, inclusiv dacă în dosar figurează şi alte nume.

Acum o lună, managerul proiectului "Reţeaua de Comunicaţii Fixe şi Mobile pentru Serviciul Grănicieri din Republica Moldova", Vladimir Volcov, l-a acuzat pe Revenco că ar fi furat 130 de mii de euro.

Aceşti bani ar fi fost prevăzuţi pentru dotarea cu camere video a trei puncte vamale din ţară. Revenco a respins, atunci, toate acuzaţiile. După reorganizarea Serviciului Grăniceri în poliţia de frontieră, Roman Revenco a fost demis din funcţia de director al instituţiei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu