Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a primit încă 20 de zile de arest

Embed:

Încă 20 de zile după gratii pentru fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul Ciocana, care au admis parţial cererea procurorilor. Ultimii au cerut însă 30 de zile de arest. Avocaţii lui Morari spun că vor contesta decizia la Curtea de Apel Chişinău.

Decizia în privinţa lu Viorel Morari a fost pronunţată în cadrul unei şedinţe cu uşile închise. Prezent la proces, învinuitul nu a reuşit să ofere o reacţie, deoarece a fost escortat rapid de către mascaţi.

"Sunt sigur că se face intenţionat pentru a-i limita accesul la presă ca să-şi poată comenta acuzaţiile care i se aduc sau să răspundă la întrebări pe marginea acuzaţiilor", a spus avocatul, Vasile Foltea.

Avocatul său, însă, a calificat hotărârea magistraţilor drept una nedreaptă.

"Audiind argumentele prezentate şi materialele prezentate de procurori şi ţinând cont de argumentele şi materialele prezentate de noi în cadrul şedinţei, noi o considerăm arbitrară şi ilegală şi o vom contesta la Curtea de Apel Chişinău", a spus avocatul, Vasile Foltea.

Procurorul însă neagă acuzaţiile şi afirmă că a prezentat argumente obiective privind prelungirea arestului în cazul lui Morari.

"Au fost prezentate de către procuror, un şir de probe, care justifică şi învinuirile care i se aduc şi inclusiv riscurile pentru prelungirea măsurii preventive", a spus procurorul, Elena Ceruţa.

Între timp, ies la iveală detalii noi în dosarul fostului şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Potrivit procurorilor, învinuitul le-a dat indicaţii foştilor subalterni să pornească urmărirea penală cu grave abateri de la legislaţie. Procurorii spun că amestecul în înfăptuirea urmăririi penale a fost făcut de Morari în mai multe dosare, inclusiv cel care se referă la frauda bancară. Oamenii legii refuză să ofere alte detalii privind acest subiect.

"Prin darea de indicaţii foştilor subalterni. Să pornească urmărirea penală cu o dată în urmă. În acest context, prevederile articolului 212 din Codul de Procedură Penală care nu-mi permit la această etapă să fac mai multe declaraţii", a spus procurorul, Elena Ceruţa.

Avocatul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Vasile Foltea, a declarat anterior că Procuratura Generală face presiuni asupra judecătorilor care vor examina demersul privind prelungirea mandatului de arestare. Vasile Morari este cercetat penal pentru abuz în serviciu, fals în acte publice şi amestecul în înfăptuirea urmăririi penale.

Viorel Morari pledează nevinovat şi afirmă că ar fi fost reţinut la comanda preşedintelui Igor Dodon.  Şeful statului a negat acuzaţiile şi spune că Morari este cercetat penal pe bună dreptate, deoarece în 2016 ar fi iniţiat, ilegal, dosarul privind finanţarea ilegală a PSRM.

loading...

Lasă un comentariu