Fostul şef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, şi naşul său de cununie, eliberaţi din arest preventiv

Embed:

Fostul şef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, şi naşul său de cununie au fost eliberaţi din arest preventiv, unde au stat 15 zile. Acuzatorul de stat nu a mai cerut în instanţa de judecată prelungirea arestului. Cei doi au, însă, interdicţia de a părăsi ţara.

Chitoroagă este învinuit de îmbogăţire ilicită, iar naşul acestuia de complicitate. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari.

Nici Chitoroagă, nici avocatul acestuia nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta situaţia. 

Potrivit lui Viorel Morari, în privința celor doi au fost efectuate toate acţiunile procesual penale și nu mai este necesară aflarea acestora în izolator.

Totodată, vineri, Nicolae Chitoroagă a fost suspendat şi din funcția de procuror de către Consiliul Superior al Procurorilor. Avocatul lui Chitoroagă, Iurie Tabarcea, spunea anterior că terenurile despre care vorbesc procurorii, care ar fi fost obţinute prin intermediari, nu sunt ale fostului şef PCCOCS. Potrivit procurorilor, fratele şi naşul acestuia deţin un bazin acvatic cu o suprafața de aproximativ  37 de hectare, pe teritoriul unei localități din raionul Ungheni. Potrivit martorilor audiaţi, în spatele afacerii ar sta fostul şef PCCOCS. Totodată, oamenii legii au stabilit că Chitoroagă ar fi proprietar a mai multor terenuri din preajma lacului, inclusiv terenuri cu destinaţie agricolă. Tot pe numele acestuia sau a rudelor apropiate sunt înregistrate o vilă şi o construcţie cu destinaţie agroindustrială.

Conform informaţiilor prezentate la Fisc, fostul şef al PCCOCS și membrii familiei sale, în anii 2012 - 2018, au obținut venituri în sumă de aproape două milioane de lei. Prin urmare, constată procurorii, valoarea bunurilor achiziționate în perioada anilor 2014 până în prezent, depăşeşte substanţial venitul oficial declarat, diferenţa fiind de aproape un milion şapte sute de mii de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, Nicolae Chitoroagă riscă până la 15 ani de puşcărie sau o amendă de până la 500 mii de lei, în ambele cazuri cu interdicţia de a exercita anumite activităţi pe un termen de până la 15 ani.

Amintim că Nicolae Chitoroagă şi-a dat demisia din funcţia de şef al PCCOCS, la sfârşitul lunii iunie curent, motivând că instituţia pe care o conducea era supusă presiunilor politice.

CITEŞTE ŞI: Fostul șef al PCCOCS, reținut pentru îmbogăţire ilicită. Procurorii au oferit DETALII privind afacerile DUBIOASE ale lui Chitoroagă

loading...

Lasă un comentariu