Fostul şef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, rămâne în arest preventiv în penitenciarul 13

Embed:

Fostul şef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, rămâne în arest preventiv în penitenciarul 13. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Chişinău care au respins demersurile procurorului Victor Furtuna, care a solicitat pentru acesta un termen de 30 de zile după gratii.

Magistraţii au dispus păstrarea deciziei primei instanţe, care i-au dictat 15 zile de arest. Astfel, a fost respinsă şi solicitarea avocatului lui Chitoroagă, care a cerut cercetarea clientului său în libertate.

Nicolae Chitoroagă nu s-a prezentat la şedinţa de judecată. El este învinuit de îmbogăţire ilicită dar se declară nevinovat.

Avocatul lui Chitoroagă, Iurie Tabarcea, anterior spunea că terenurile despre care vorbesc procurorii nu sunt ale fostului şef PCCOCS. Potrivit procurorilor, fratele şi naşul acestuia deţin un bazin acvatic cu o suprafața de aproximativ 37 hectare, pe teritoriul unei localități din raionul Ungheni.

Potrivit martorilor care au fost audiaţi, în spatele afacerii ar sta fostul şef PCCOCS. Totodată, oamenii legii au stabilit că Chitoroagă ar fi proprietar a mai multor terenuri din preajma lacului.

Amintim că  Nicolae Chitoroagă şi-a dat demisia din funcţia de şef al PCCOCS, la sfârşitul lunii iunie curent, motivând că instituţia pe care o conducea era supusă presiunilor.

loading...

Lasă un comentariu