Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn renunţă la politică: "Ţine de domeniul trecutului"

Embed:

Politica este de domeniul trecutului pentru fostul şef al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru o televiziune din Rusia. Fostul oficial a vorbit şi despre activitatea sa curentă.

"În prezent sunt consilier al mai multor guverne sau companii mari din Rusia, Africa şi America Latină. Încerc să îmi îndeplinesc atribuţiile şi să ofer cele mai bune sfaturi posibile. Astfel, politica este de domeniul trecutului pentru mine", a declarat Strauss-Kahn.

Luna trecută, Dominique Strauss-Kahn a fost inclus în Consiliul de Supraveghere al Fondului Rus de Investiţii Directe şi în cel al Băncii pentru Dezvoltare Regională din Rusia, deţinută de Rosneft, cel mai mare producător mondial de petrol.

În interviu, fostul şef al FMI a vorbit şi despre motivele care l-au obligat să renunţe la cursa pentru fotoliul de la Palatul Elysee.

"În cazul în care vreţi să aflaţi dacă au fost persoane care nu au vrut să mă vadă în funcţia de preşedinte al Franţei, atunci răspunsul este "Da". Am făcut unele greşeli, care m-au exclus din cursa pentru prezidenţiale", a menţionat acesta.

Dominique Strauss-Kahn a condus FMI din 2007. Cariera lui s-a încheiat în 2011, când a fost arestat la New York, în urma unui scandal sexual. Ulterior, el a fost achitat. La sfârşitul lunii trecute, procurorii francezi au hotărât să îl judece pentru acuzaţii de proxenetism.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu