Fostul şef al FMI a scăpat basma curată: Curtea Supremă din New York a renunţat la acuzaţii

Embed:

Curtea Supremă din New York a renunţat la acuzaţiile de agresiune sexuală împotriva fostului director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, care a participat la audieri şi a fost eliberat imediat după pronunţarea verdictului.

Acesta poate părăsi Statele Unite ale Americii. Nafissatou Diallo, camerista hotelului "Sofitel", care l-a acuzat de viol, nu se afla în sală în momentul în care judecătorul Michael Obus şi-a anunţat decizia. Avocatul femeii a declarat că va face apel.

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn le-a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit şi s-a declarat nerăbdător să se întoarcă acasă.

"Mulţumesc familiei şi prietenilor mei care au fost alături de mine pe parcursul acestui calvar. Îmi doresc foarte mult să mă întorc în ţara mea, dar mai întâi de toate vreau să fac câteva lucruri", a declarat Strauss-Kahn.

Şapte capete de acuzare fuseseră formulate împotriva fostului director FMI, între care tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare. Avocatul lui Strauss-Kahn a explicat într-o lungă argumentare de 25 de pagini că Nafissatou Diallo, femeia care l-a acuzat pe fostul demnitar, i-a minţit în repetate rânduri pe anchetatori.

Decizia de marţi pune capăt unei acţiuni judiciare care începuse pe 14 mai, atunci când Strauss-Kahn a fost arestat sub acuzaţia că ar fi agresat-o sexual pe o cameristă de la Hotelul Sofitel din New York.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu