Fostul şef al FMI a dat primul interviu despre scandalul sexual în care a fost implicat: A fost o greşeală de care nu sunt mândru

Embed:

Fostul şef al FMI a oferit primul său interviu în legătură cu scandalul în care a fost implicat la New York. Dominique Strauss-Kahn a recunoscut că a făcut "o greşeală morală", când a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu o cameristă, care mai târziu l-a acuzat de tentativă de viol şi i-a transformat viaţa într-un coşmar.

Fostul director al FMI şi-a cerut, duminică, scuze de la întreaga Franţă pentru "greşeala morală" pe care a comis-o. Totodată, oficialul a mai a declarat că va sta departe de campania electorală pentru alegerile din 2012.

"Ceea ce s-a întâmplat nu a inclus niciun fel de violenţă, forţă sau agresiune, sau vreun act ilegal. Aşa spune procurorul, nu eu. Ceea ce s-a întâmplat nu este doar o relaţie nepotrivită, mai mult decât atât, este o greşeală", a relatat Strauss-Kahn.

La interviu, acesta a fost vădit emoţionat şi şi-a exprimat, în repetate rânduri, regretul pentru faptele sale.

"Cred că a fost mai mult decât o slăbiciune, cred că a fost o greşeală morală de care nu sunt mândru. Am regretat-o în fiecare zi în timpul celor patru luni şi nu cred că sunt pe punctul de a înceta vreodată să fac acest lucru", a menţionat ex-şeful FMI.

Dominique Strauss Kahn, considerat înainte de incidentul de la New York drept cel mai mare adversar al preşedintelui Nicolas Sarkozy la alegerile de anul vitor, s-a întors de curând în Franţa. În urma anchetei, s-a constatat că relaţia sexuală dintre Strauss Kahn şi camerista unui hotelul din New York a fost consensuală.

Fostul şef al FMI nu exclude că tot scandalul a fost o conspiraţie împotriva sa. Însă problemele nu s-au încheiat pentru acesta. Ziarista Tristane Banon îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn că ar fi încercat să o violeze în 2003. Interogat de poliţie, Strauss-Kahn a recunoscut că i-a făcut avansuri, însă neagă producerea oricărei agresiuni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu