Fostul secretar de stat la Ministerul Agriculturii, despre problema producătorilor de struguri: "Cât mai rezistă agricultura Republicii Moldova?"

Fostul secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Diana Crudu, vorbeşte despre incompetenţa autorităţilor de a gestiona recolta de struguri. Într-un mesaj postat pe Facebook, femeia se întreabă "Cât mai rezistă agricultura Republicii Moldova?".

"E toamnă din nou în Moldova… Parcă ar trebui să te bucure că pe aceste terenuri mănoase iar s-au făcut atâțea struguri că poți hrăni cu ei 20 de milioane de oameni un an întreg. Dar oamenii sunt triști și speriați că nu au unde și cui vinde! La Guvern și Parlament ședințe peste ședințe! Efect = zero!

Producătorii de struguri spun că au sinecost de 3,50 – 3,70 de lei per kg, iar procesatorii iau strugurii la prelucrare de la 1 leu până la 3,20. Și la o adică dacă tare ar vrea nici pe acestea nu i-ar achiziționa pentru ca le-au scăzut vânzările cu peste 30% față de anii precedenți iar capacitatea de depozitare este una extrem de mică.

Rămânem în acest an cu strugurii pe dealuri. Și inevitabil te întrebi “ MOLDOVO, ÎNCOTRO?”.

Puteți să îmi spuneți că sunt o nebună, dar eu știu că dacă nu ar exista acea frontieră blestemată pe PRUT tot ce producem noi și-ar găsi consum în ȚARĂ.

Cât mai rezistă agricultura Republicii Moldova? Puțin de tot! Credeți-mă! Cei mai în vârstă se vor trece, iar tânăra generație o să se lehămisească să producă în pierderi!

Vă las să aruncați cu pietre în mine, dar oricum o spun: "Moldova, salvarea ta e la București! Acasă!", a scris fostul secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Diana Crudu.

Ministerul Agriculturii nu a venit deocamdată cu o reacţie pe acest subiect.

Lasă un comentariu