Fostul primar al comunei Băcioi, cercetat penal. "A prejudiciat bugetul local cu un milion de lei"

Embed:

Fostul primar al comunei Băcioi, Ion Bivol, este cercetat penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice, ilegalităţi comise în perioada 2003-2011. Totodată, ex-primarul, fostul secretar al Consiliului local şi fostul specialist în domeniul reglementărilor funciare sunt cercetaţi pentru că ar fi prejudiciat bugetul localităţii cu aproximativ un milion de lei.

Potrivit procurorilor, în urma procesului de privatizare, Primăria urma să elibereze locatarilor din Băcioi titluri de proprietate asupra terenurilor. Însă, primarul şi secretarul au introdus în listă persoane care nu erau din comună.

"Cetăţenii respectivi au dispus şi au eliberat titluri de autentificarea a proprietarilor de terenuri, pentru circa 30 de persoane. Astfel, fostul primar al comunei este invinuit pentru comiterea infracţiunii de depăşire a atribuţiilor de serviciu şi falsificarea actelor publice, în perioada 2003-2011. Suprafaţa totală a loturilor depăşeşte 1,8 hectare", a declarat procurorul Valeriu Bodean.

În urma investigaţiilor, oamenii legii au stabilit că prejudiciul adus de către cei trei învinuiţi este de aproximativ un milion de lei, bani care ar fi trebuit să ajungă în bugetul local.

Procuratura Generală a înaintat un demers către instanţa de judecată, pentru ca Ion Bivol să fie arestat, însă demersul a fost respins. La moment, cei trei sunt cercetaţi în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul primar al comunei Băcioi, Ion Bivol, riscă privaţiune de libertate de la 6 la 10 ani.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu