Fostul primar al Capitalei, Serafim Urechean, va candida independent la alegerile parlamentare din februarie

Embed:

Gospodarul se mai întoarce o dată. Fostul primar al municipiului Chişinău, Serafim Urechean, va candida independent la alegerile parlamentare din februarie. Informaţia a fost confirmată chiar de el pentru Publika TV. Acesta a spus că a primit mai multe propuneri din partea partidelor de a participa la scrutinul parlamentar, dar, cel mai probabil, îşi va înainta candidatura în circumscripția uninominală nr. 28 din cartierul Poşta Veche al Capitalei.

"Sunt şi unele rezultate ale mele personale în calitatea mea de primar, activând de 11 ani, începând de la şcoala Ceucari, şcoala de la Poşta Veche. Sunt unele propuneri la anumite partidele politice, dar nu pot să le numesc. Decizia, sigur, va fi ca pe o circumscripţie uninominală", a spus Serafim Urechean, fost primar al Capitalei.

Potrivit lui Serafim Urechean, printre priorităţile programului său electoral se numără amenajarea zonelor de agrement din Capitală şi dezvoltarea infrastructurii în municipiu. Referitor la vectorul extern al ţării, Urechean a declarat că rămâne adeptul integrării europene. Anterior, Serafim Urechean a fost deputat în două legislaturi şi a condus fostul partid "Alianţa Moldova Noastră".

În 24 februarie 2019, alegerile parlamentare vor avea loc în baza sistemului mixt de vot. Astfel, 50 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar 51 - direct de cetăţeni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu