Fostul președinte ucrainean Victor Ianukovici, ACUZAT de trădare de patrie

Embed:

Fostul președinte al Ucrainei Victor Ianukovici este acuzat de trădare de patrie. Anunțul a fost făcut de către Procurorul General al țării vecine.

Potrivit lui, fostul șef al statului va răspunde în fața legii pentru faptul că, în 2014, i-a cerut liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, dreptul de a folosi armata rusă și astfel, a ajutat o țară străină să desfășoare activități subversive împotriva Ucrainei.

"Îl acuz pe Victor Ianukovici că a făcut posibilă începerea unui război împotriva țării noastre, că a atentat la suveranitatea Ucrainei. Totul este pe conștiința acestui om, care îndrăznește astăzi să mintă în fața întregului popor ucrainean. Dar va veni și timpul răsplății", a spus procurorul general al Ucrainei, Iurii Luţenco.

Procurorul a citit învinuirea în timp ce Ianukovici făcea declarații online într-un dosar în care figurează ca martor, legat de evenimentele de pe Maidan.

În 2014, Guvernul de la Kiev a luat decizia de a suspenda semnarea Acordului de Asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană.

Atunci, oamenii au ieșit în stradă și au organizat revolte violente, care au dus la schimbarea puterii, iar Ianukovici a fugit în Rusia. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu