Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel, condus pe ultimul drum

Embed:

Mii de cehi l-au aplaudat astăzi pe cel care le-a redat speranţa acum 22 de ani. Vaclav Havel, primul preşedinte ceh a fost condus pe ultimul drum. Funeraliile de stat au debutat cu un minut de reculegere în toată ţara. Slujba religioasă a avut loc în Sfântul Vitus din Praga şi a fost oficiată de episcopul Vaclav Maly, un prieten al fostului lider de la Praga.

Aproximativ 10.000 de oameni, printre care zeci de delegaţii oficiale din întreaga lume, cu excepţia Rusiei, au participat la funeraliile de la Praga ale lui Vaclav Havel, primul preşedinte al Cehiei. Dramaturgul şi eroul luptei împotriva regimul comunist a fost condus pe ultimul său drum de Nicolas Sarkozy, Hillary şi Bill Clinton, Angela Merkel, David Cameron, dar şi de fostul preşedinte moldovean Petru Lucinski.

Ceremonia de adio a cuprins un recviem, după care a avut loc o ceremonie privată la un crematoriu, la care a participat doar familia, urna fiind depusă alături de cea a soţiei sale Olga, în cripta familiei dintr-un cimitir praghez. Vaclav Havel a murit duminică, la vârsta de 75 de ani.

În ultimii ani a avut numeroase probleme de sănătate şi a decedat din cauza unor complicaţii pulmonare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu