Fostul preşedinte al Ucrainei Viktor Ianukovici: Vladimir Putin mi-a salvat viaţa

Fostul preşedinte al Ucrainei Viktor Ianukovici i-a mulţumit preşedintelui rus, Vladimir Putin, că i-a salvat viaţa în cursul crizei care l-a alungat de la putere în 2014, după o serie de manifestaţii sângeroase la Kiev, scrie evz.ro.

"Faptul că Vladimir Putin a luat această decizie, la recomandarea forţelor sale speciale, a fost dreptul său şi treaba sa. Bineînţeles că îi sunt recunoscător că a dat ordin să mi se asigure securitatea ajutându-mă să plec şi salvându-mi viaţa", a afirmat fostul preşedinte ucrainean, care s-a refugiat în Rusia pe 23 februarie 2014 cu ajutorul militarilor ruşi.

În continuare exilat în Rusia, fostul lider la Kiev a declarat că i-ar plăcea să se întoarcă într-o zi în Ucraina. El a aruncat responsabilitatea situaţiei în care se găseşte ţara asupra manifestanţilor care au ocupat timp de mai multe luni Piaţa Independenţei (Maidan), centrul protestelor la adresa puterii sale.

Viktor Ianukovici i-a acuzat pe adversarii săi că au desfăşurat la acea dată o lovitură de stat militară: "Au destrămat ţara. Au antrenat lumea întreagă în acest conflict".

Fostul preşedinte a repetat că nu a dat ordin pentru utilizarea armelor de foc contra manifestanţilor. El a admis, totuşi, că ar fi putut face mai mult pentru a evita vărsarea de sânge.

Vladimir Putin a recunoscut în octombrie 2014 că Rusia l-a ajutat pe Viktor Ianukovici să părăsească Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu