Fostul Preşedinte al raionului Criuleni și administratorul întreprinderii "Edilitate Criuleni", acuzaţi de abuz în serviciu

Embed:

Fostul Preşedinte al raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, împreună cu administratorul întreprinderii municipale "Edilitate Criuleni", au fost acuzaţi de abuz în serviciu, soldat cu prejudicierea intereselor publice în proporţii considerabile.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor doi în judecată.

Potrivit procurorilor, din iulie 2015 până în aprilie 2017, bărbatul care exercita funcţia de Preşedinte al raionului Criuleni, a solicitat tuturor conducătorilor instituţiilor de învăţământ din unitatea administrativă ca lucrările ulterioare să fie efectuate prin intermediul întreprinderii municipale "Edilitate Criuleni", fondată de către Consiliul raional.

Preşedintele raionului se implica în alocarea de resurse financiare instituţiilor subordonate Consiliului raional pentru publicarea anunţurilor cu privire la organizarea unor proceduri de achiziţie a lucrărilor de reparaţii şi construcţii prin oferta cererilor de preţ. Câştigătoare a licitaţiei de achiziţionare a serviciilor de reparaţie au fost desemnată firma "Crioleal-Com", condusă de fiul preşedintelui Consiliului (anterior condusă şi fondată de însuşi preşedintele raionului) şi Î.M. "Edilitate Criuleni" şi SRL "Rioli"- condusă şi controlată de şeful Întreprinderii municipale.

Prin intermediul Î.M. "Edilitate Criuleni" inculpaţii au executat lucrări de construcţii şi reparaţii la obiectivele instituţiilor subordonate Consiliului raional Criuleni, cu costuri ridicate ale lucrărilor. În total, potrivit estimărilor efectuate de specialiştii Inspecţiei de Stat în Construcţii, prin aceste acţiuni ilicite, statul a fost prejudiciat cu 252 mii de lei.

Fostul Preşedinte al raionului şi-a recunoscut vina. Funcționarul riscă amendă de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu