Fostul preşedinte al Peru, aflat în arest la domiciliu, spitalizat pentru aritmie cardiacă

Fostul preşedinte peruan Pedro Pablo Kuczynski, care se află în arest la domiciliu la Lima, a fost spitalizat luni întrucât suferea de aritmie cardiacă, a declarat presei un fost membru al Congresului, Gilbert Violeta, relatează AFP.

"Fostul preşedinte Kuczynski este la terapie intensivă pentru o problemă de aritmie cardiacă", a declarat el presei locale.

La începutul după-amiezii, "fostul preşedinte a fost transferat la clinica anglo-americană. El este deja la terapie intensivă", a adăugat el, apreciind că starea de sănătate a fostului preşedinte Kuczynski este "foarte delicată".

Preşedintele Pedro Pablo Kuczynski, ales în 2016, este vizat de o anchetă pentru spălare de bani în scandalul uriaş de corupţie în care este implicat gigantul brazilian BTP Odebrecht, care zguduie mai multe state latinoamericane, scrie agerpres.ro.

Odebrecht a recunoscut că a plătit clasei politice din Peru mite în valoare totală de 29 de milioane de dolari între 2005 şi 2014.

Pedro Pablo Kuczynski a demisionat pe 21 martie 2018, în ajunul unui foarte probabil vot favorabil al parlamentului pentru destituirea sa. El este primul preşedinte în exerciţiu care demisionează din cauza legăturilor sale cu Odebrecht.

El a fost plasat în detenţie provizorie, apoi, din aprilie 2019, în arest la domiciliu.
loading...

Lasă un comentariu