Fostul preşedinte al Consiliului raional Criuleni va apărea pe banca acuzaţilor într-un dosar de corupţie

Fostul preşedinte al Consiliului raional Criuleni va compărea pe banca acuzaţilor, fiind acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari. 

În 2014, preşedintele raionului Criuleni a extorcat 50.000 euro de la managerul proiectelor "CBCRuR Waste", în care Consiliul Raional Criuleni are calitatea de lider al partenerilor din Romania şi Ucraina şi "CRING" - proiect în care Consiliul Raional Criuleni a beneficiat de fonduri europene în calitate de partener.

În schimbul acestei sume, preşedintele garanta transferul de către Consiliul Raional Criuleni în conturile proiectelor respective a sumei de 2,7 milioane lei, ce constituie partipaţia de 10% a consilului la finaţare a proiectelor.

În intervalul lunilor iulie – noiembrie 2014, preşedintele Consiliului raional Ungheni a primit prin intermediul adjunctului său, de la managerul de proiecte, în total 1,1 milioane de lei – sumă transmisă în 12 rate.

Împreună cu preşedintele Consiliului raional Ungheni, au fost deferiţi justiţiei şi fostul vicepreşedinte al CRC, dar şi un manager de proiecte, finanţate de UE, aceştia fiind acuzaţi de corupere pasivă şi activă.

Aceştia a fost reţinuţi pe 26 aprilie curent.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, fostul preşedinte împreună cu vicele său riscă până la 15 ani închisoare cu amendă în mărime de la 8.000 la 10.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate de până la 15 ani.

Managerul de proiecte riscă pînă la 12 ani închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu