Fostul preot din Găuzeni este căutat de poliţie. Părintele ar fi dispărut cu banii şi mai multe bunuri ale bisericii

Embed:

Fostul preot din satul Găuzeni, raionul Şoldăneşti, este căutat de poliţie. În urmă cu două luni, acesta ar fi plecat din sat, luând cu el obiecte de preţ din sfântul lăcaş şi banii adunaţi de la localnici pentru reparaţia bisericii. Protoiereul raionului Şoldăneşti spune că, anterior, parohul l-ar fi anunţat că intenţiona să plece la muncă peste hotare.

Oamenii din sat spun că au donat, în două rânduri, câte 100 de lei de familie pentru lucrările de reparaţie a bisericii.

"A rămas un preot să amăgească poporul. A umplut buzunarele cu bani şi a golit biserica", a spus un bărbat.

"A luat veşmintele, ajutorul de la Primărie, 10 mii de lei, şi cimentul l-a vândut", a menţionat o doamnă.

Deocamdată, nu se ştie câţi bani au dispărut.

"Banii erau toţi la preot. Lumânările care le aducea, le vindeam şi el lua banii", a declarat starostele bisericii din Găuzeni, Nicolae Suhalitca.

Oamenii se plâng că preotul a lăsat biserica de izbelişte. Lucrările de reparaţie sunt departe de a fi finisate.

"Ne-am adresat la poliţie cu un demers al cetăţenilor. Într-adevăr, multă lume a insistat ca preotul să răspundă în faţa legii", a afirmat primarul satului Găuzeni, Gheorghe Iancu.

Unii regretă însă că preotul a plecat din sat.

"A fost un om bun. Se ruga pentru toată lumea", a precizat o femeie.

Protoiereul raionului Şoldăneşti, Vasile Rotaru, spune că preotul Ion Rusu a scris o cerere de demisie, în urmă cu două luni. Acesta urma să plece peste hotare ca să câştige bani pentru procurarea unei locuinţe. De mai bine de o lună, la biserica din Găuzeni activează un alt preot.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu