Fostul premier, Valeriu Muravschi, despre şansele unui guvern minoritar, condus de Maia Sandu

Fostul şef al Executivului de la Chișinău, Valeriu Muravschi, nu crede că un guvern minoritar ar putea debloca situaţia politică, în care se află ţara noastră. Într-un interviu acordat pentru europaliberă.org, Muravschi a declarat:

"Nu-i problema că este guvern minoritar, este problema că acest guvern minoritar care ar reprezenta-o pe Maia Sandu şi colegii săi, o să interprindă nişte acţiuni contra intereselor celorlalte două partide, care sunt în Parlament. Şi atunci cine o să voteze aceste iniţiative?"

 

Mai mult decât atât, Valeriu Muravschi consideră că şi anticipatele nu sunt o soluţie bună pentru ţara noastră.

 

"Ele mereu sunt o soluţie, dar nu cred că în cazul Republicii Moldova. Haideți așa, ipotetic, să ne imaginăm ce o să se întâmple până în iunie-iulie. Ce poate să se întâmple în Republica Moldova? Au să mai plece câteva zeci de mii de cetățeni. Asta-i marea problemă. Eu cred că aceleași forțe ar putea ajunge în Parlament. Posibil că Șor ar mai scoate niște bani și posibil chiar să-și mărească numărul de deputați, dar în principiu cred că ar rămâne aceleași proporții. Dacă s-ar schimba condițiile, sistemul electoral, desigur ar fi o altă situație, dar… Eu, în genere, sunt optimist și doresc binele la oameni, dar uneori, ca economist, trebuie să te uiți real la lucruri”, a explicat Muravschi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu