Fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, va fi audiată de Procuratura generală pentru presupuse abuzuri comise cu fonduri de la bugetul de stat

Embed:

Fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, va fi audiată astăzi de Procuratura generală pentru presupuse abuzuri comise cu fonduri de la bugetul de stat. Timoşenko nu exclude posibilitatea ca judecătorii să decidă reţinerea ei.

Procurorul de stat al Ucrainei a lansat, în urmă cu două săptămâni, o anchetă în cazul unei posibile utilizări frauduloase a aproximativ 290 de milioane de dolari. Banii, proveniţi din vânzarea drepturilor de emisie de dioxid de carbon, ar fi fost utilizaţi de guvernul lui Timoşenko.

Actualul premier, Mikola Azarov, a sugerat că banii au fost folosiţi în campania electorală a Iuliei Timoşenko. Fostul premier neagă însă acuzaţiile şi spune că se înceară intimidarea opoziţiei. Sâmbătă, Timoşenko l-a acuzat pe preşedintele ucrainean de cedare a teritoriilor ucrainene către Rusia. Iulia Timoşenko spune că astăzi, Dmitri Medvedev şi Viktor Ianukovici ar putea semna nişte acorduri prin care Ucraina cedează Rusiei insula Tuzla şi strâmtoarea Kerci.

Fostul premier, care a trecut în opoziţie după alegerile prezidenţiale, a criticat guvernul actual de la Kiev că duce o politică anti-ucraineană şi se închină în faţa Moscovei. Pentru a evita orice manifestaţii cu ocazia vizitei lui Medvedev la Kiev, un tribunal din capitala Ucrainei a interzis o acţiune de protest planificată de principalele două partide de opoziţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu