Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a renunţat la greva foamei. "Starea ei este critică"

Embed:

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a renunţat la greva foamei în care se află de două săptămâni. Anunţul a fost făcut de fiica acesteia, în cadrul unui briefing. Evghenia Timoşenko a declarat că mama sa a luat această decizie, la îndemnul susţinătorilor săi.

"Ea s-a înfometat în semn de solidaritate cu protestatarii din ţară. Repet, starea ei este critică. Este foarte slăbită, nu poate merge şi, de aceea, la cererea oamenilor, ea va înceta greva foamei", susţine fiica fostului premier Iulia Timoşenko, Evghenia Timoşenko.

Între timp, un tribunal din Kiev a amânat audierile în cadrul unui nou dosar care o vizează pe Iulia Timoşenko. Înainte de începerea procesului avocatul fostului premier, Serghei Vlasenko, a fost stropit cu o substanţă verde de către o persoană care a fost imediat reţinută.

Avocatul a declarat că incidentul respectiv confirmă că în Ucraina au loc represiuni politice.

"În timp ce Ianukovici şi Azarov vorbesc despre vectorul european al ţării, iată adevărata faţa a dezvoltării europene a Ucrainei. Toate acestea reprezintă un semnal că nimeni nu intenţionează să meargă în Uninea Europeană. Ianukovici încearcă să construiască un regim totalitar în Ucraina, cu vopsea verde, cu violenţe şi alte lucruri de acest fel", a declarat avocatul Iulie Timoşenko, Serghei Vlasenko.

Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei în urmă cu 12 zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu