Fostul premier Pavel Filip acuză actuala guvernare că îşi face PR pe seama lui (FOTO)

 
Noua guvernare își face PR pe munca Guvernului PDM. Acuzaţiile vin din partea fostului premier Pavel Filip. Potrivit lui, Executivul s-a lăudat, recent, că a adus în țară 60 milioane de dolari de la Banca Mondială pentru construcția liniei de tensiune înaltă între România și Republica Moldova, însă a uitat să menționeze că acest proiect a fost muncit și promovat de Guvernul pe care l-a condus Filip. În acelaşi timp, acordul de finanțare a fost aprobat de board-ul Băncii Mondiale în data de 8 mai 2019, când la putere era guvernarea PDM.
 Într-o postare pe Facebook, Pavel Filip a scris că e de apreciat, totuși, că noii miniștri n-au anulat chiar toate iniţiativele pornite de PDM. Acest proiect face parte din moștenirea ”dezastruoasă” pe care a lăsat-o noului guvern, care culege laurii în urma eforturilor echipei Partidului Democrat, a mai spus Pavel Filip. 
 
Totodată, fostul premier a menţionat că acest proiect de interconectare pe energia electrică e adevărata apropiere de România, despre care a tot vorbit în aceşti ani. Filip a mai spus că după ce noul guvern a scumpit cu 15 % lumina, avem nevoie de o sursă alternativă de achiziționare a energiei electrice. Purtătorii de cuvânt ai Guvernului nu au răspuns la telefon pentru comentarii.
 
În acelaşi timp, deocamdată, niciun reprezentant al Executivului nu a comentat declaraţiile fostului premier Pavel Filip. Nu este pentru prima dată când Maia Sandu îşi asumă meritele fostului Guvern condus de Pavel Filip.
 
Mai exact, în luna iulie, Sandu s-a lăudat într-un live pe Facebook, după întrevederea cu preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, că ţara vecină a eliminat restricţia de 90 de zile pentru transportatorii moldoveni. După aceasta, Filip a reacţionat pe Facebook, inclusiv cu o strofă din fabula lui Donici "Musca": Spre laudă deşartă, Mulţi zic: noi am lucrat, Când ei lucrează-n faptă, Ca musca la arat. Atunci, fostul premier a specificat că au fost doi ani de muncă până când restricţiile pentru transportatorii moldoveni au fost anulate. Discuţiile cu premierul ucrainean, Volodimir Groisman, au început încă în 2017.
 
Documentul care rezolvă această problemă a fost semnat peste un an, mai exact în octombrie 2018, în timpul vizitei premierului ucrainean la Chișinău. Pavel Filip a adăugat că problema a fost rezolvată după ce Kievul a îndeplinit în această vară toate procedurile interne, iar ţara noastră le-a îndeplinit încă la sfârșitul anului trecut. 
 
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu