Fostul număr unu mondial al golfului Tiger Woods, convocat la Ryder Cup pentru prima oară din 2012

Fostul număr unu mondial al golfului Tiger Woods, care a reuşit la 42 de ani să revină în prim-plan în acest sezon, a fost convocat pentru prima oară din 2012 pentru Ryder Cup, competiţie care va avea loc între 28 şi 30 septembrie lângă Paris, scrie agerpres.ro.

Woods, aflat pe locul 26 mondial, este, alături de compatrioţii săi Bryson DeChambeau şi Phil Mickelson, una dintre cele trei "alegeri ale căpitanului", dezvăluite marţi lângă Philadelphia de Jim Furyk.

"Tigrul" va participa pentru a opta oară la Ryder Cup, care opune o dată la doi ani cei mai buni jucători americani şi europeni. El a câştigat o singură dată această competiţie, în 1999.

Numit la începutul anului vicecăpitan al echipei SUA, Woods se va concentra exclusiv asupra rolului său de jucător, a precizat Furyk.

"Suntem cu toţii nerăbdători să-l regăsim în Ryder Cup, este excitant să-l vedem jucând bine, să-l vedem sănătos, este un avantaj important să-l avem în echipa noastră", a spus căpitanul american.

Woods, DeChambeau şi Phil Mickelson li s-au alăturat celor opt jucători care au fost deja selecţionaţi automat graţie rezultatelor obţinute: Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas, Patrick Reed, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler şi Webb Simpson. Numele ultimului jucător va fi dezvăluit pe 10 septembrie.

Echipa SUA este deţinătoarea titlului, cucerit acasă în 2016, şi va încerca să păstreze trofeul, ceea ce nu a mai reuşit de 25 de ani.

După patru sezoane catastrofale între 2014 şi 2017, marcate de accidentări, operaţii la spate şi probleme personale, Woods a lăsat o impresie puternică în acest an. Jucătorul cu 14 titluri de Mare Şlem a terminat pe locul 2 campionatul PGA şi pe locul 6 British Open. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu