Fostul ministru Iurie Chirinciuc, condamnat pentru corupţie şi trafic de influenţă, scapă de închisoare

Embed:

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat pentru corupţie şi trafic de influenţă scapă de închisoare. Curtea Supremă de Justiție a pus punctul final în dosarul fostului ministru şi la condamnat la un an şi patru luni cu suspendare. 

În luna mai, Iurie Chirinciuc s-a ales cu trei ani şi jumătate de puşcărie. Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Chişinău, după ce prima instanţa i-a dictat fostului ministru o pedeapsă mai blândă:  un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea finală a fost pronunţată recent şi s-a stabilit totuşi că rămâne valabilă decizia primei instanţe.

Deși a fost condamnat de Curtea de Apel încă în mai 2019, Chirinciuc se află în libertate, iar abia în octombrie a fost anunțat în căutare de către autorități.

Iurie Chirinciuc a fost condamnat într-un dosar pentru corupţie şi trafic de influenţă.  Mai exact, el ar fi exercitat presiuni asupra unei companii, care a câștigat licitațiile finanțate de Banca Europeană de Investiții pentru reparația unui drum.

Fostul oficial ar fi obligat-o să renunţe la jumătate dintre lucrări în favoarea unor firme afiliate lui. Acesta şi-a negat anterior vina. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu