Fostul ministru Iurie Chirinciuc, condamnat la ani de închisoare, publică fotografii de la mare

Fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc, care este condamnat la închisoare cu executare, publică fotografii de la mare. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că "BASARABIA fără Mare e ca viața fără OXIGEN!" şi a pus câteva poze. Între timp, poliţia strânge din umeri şi spune că este în aşteptarea mandatului de arest de la instanţa de judecată pentru ca să-l anunţe pe Chirinciuc în căutare. 

Publika.md aminteşte că Iurie Chirinciuc a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, într-un penitenciar de tip semi-închis. Decizia a fost pronunţată de Curtea de Apel. 

Prima instanţa i-a dat fostului ministru o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Totodată, magistraţii i-au interzis lui Chirinciuc să ocupe o funcţie publică timp de 5 ani.

Fostul ministru al Transporturilor este acuzat de corupție și trafic de influență. Iurie Chirinciuc a fost reținut în anul 2017, acesta ar fi exercitat presiuni asupra unei companii care a câștigat licitațiile finanțate de Banca Europeană de Investiții pentru reparația unui drum, să cedeze 50 la sută din lucrări unor firme afiliate lui.

Lasă un comentariu