Fostul ministru de Interne al României, Gabriel Oprea, a fost pus sub urmărire penală

Fostul ministru de Interne al României Gabriel Oprea a fost pus sub urmărire penală, miercuri, de DNA, scrie Realitatea.net. Oprea este cercetat penal pentru abuz în serviciu, în dosarul în care sunt cercetați și foști șefi ai Direcției de Informații și Protecție Internă (DIPI).

"Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de DNA (cerere de încuviințare a urmăririi penale), procurorii (...) au dispus efectuarea urmăririi penale față de Oprea Gabriel, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", se arată într-un comunicat al DNA.

Gabriel Oprea s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la DNA. El a fost chemat pentru a fi pus oficial sub urmărire după ce colegii săi din Senat l-au lăsat fără imunitate.

La ieşirea de la audieri, Oprea a declarat că, în perioada mandatului său în fruntea Internelor, s-au făcut o serie de "ameninţări".

"În timpul mandatului meu, nu s-a achiziţionat doar o maşină, ci peste 5.000, în mod legal, transparent. Aveau nevoie şi poliţiştii, şi poliţiştii de frontieră. Tot în 2015, sunt documente, se pot verifica, instituţiile abilitate ale statului au identificat ameninţări la conducerea MAI - în 2015, an complex din punct de vedere al securităţii interne, s-a lucrat, se poate documenta. MAI, DIPI, SRI... În acest context, au achiziţionat o maşină care este în acest dosar. Nu am cerut această maşină, se poate demonstra asta. Şi fostul şef al DIPI a recunoscut că nu am cerut aşa ceva, nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie. Sunt nevinovat şi o să-mi dovedesc nevinovăţia", a declarat Oprea.

PUBLIKA.MD aminteşte că la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, sute de persoane au protestat în centrul Capitalei României, cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea, ca urmare a unui accident de circulaţie în care a fost implicat un polițist din coloana sa oficială.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu