Fostul ministru al Tineretului şi Sportului din România, Monica Iacob Ridzi, a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a pronunţat sentinţa astăzi într-un dosar în care fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu privind manifestări organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului. Decizia nu este încă definitivă, potrivit mediafax.ro.

Aceeaşi pedeapsă - respectiv cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani de interzicere a unor drepturi - a fost dispusă, tot pentru abuz în serviciu, pentru Ioana Vârsta, fostul consilier al Monicăi Ridzi.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi şi alte 11 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar la 3 mai 2011.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect. Suma de peste trei milioane de lei româneşti alocată acestora a fost mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu