Fostul ministru al mediului, Valeriu Munteanu, acuză actuala conducere a ministerului de distrugerea faunei

Embed:

Fostul ministru al mediului, Valeriu Munteanu, acuză actuala conducere a ministerului de distrugerea faunei. Mai exact, preşedintele formaţiunii "Uniunea Salvaţi Basarabia" se arată îngrijorat de intenţia executivul de a permite vânatul a circa o sută de mii de păsări și animale sălbatice, inclusiv din ariile protejate ale ţării.

Potrivit lui Munteanu, dacă proiectul va fi aprobat de guvern, decizia va duce la nimicirea a zeci de specii.

"Este dăunătoare şi distrugătoare această hotărâre de Guvern. 88 de mistreţi se va permite să fie abatorizaţi anul acesta doar la "Pădurea Domnească. În 2019-2020 avem iepuri de câmp, fazani, gâşte, raţe găinuşe de baltă, limicoli, porumbei, prepeliţe şi respectiv mistreţi", a spus Fostul ministru al mediului, Valeriu Munteanu.

Valeriu Munteanu a menţionat că această intenţie este cel mai dur document din ultimii ani. Proiectul urmează să fie votat în această săptămână de Cabinetul de miniştri. Preşedintele formaţiunii "Uniunea Salvaţi Basarabia" a scris un demers către premierul Maia Sandu, în care-i solicită să ia atitudine.

Solicitat telefonic, şeful direcţiei politici în domeniul biodiversității, din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dumitru Gorelco, a menţionat că decizia a fost luată în urma analizelor efectuate cu specialiştii din domeniu şi de la Academia de Ştiinţe. Acesta a spus că atât numărul păsărilor, cât şi al animalelor sălbatice a crescut în ultima perioadă.

Solicitat să ofere un interviu la subiect, acesta ne-a rugat să revenim cu un apel, dar ulterior nu a răspuns la telefon.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu