Fostul ministru al Finanţelor critică proiectul Bugetului propus de Guvernul Chicu pentru anul 2020

Fostul ministru al Finanţelor Nantalia Gavriliţa critică proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2020, elaborat de Guvernul condus de Ion Chicu. Într-o postare pe Facebook, Gavriliţa scrie că a văzut doar cifrele apărute în presă şi în baza acestora a făcut câteva concluzii. 

"Au început să apară știri despre bugetul pe care-l va propune Guvernul Chicu pentru anul 2020. Deocamdată avem doar cifrele apărute în presă, dar dacă ele sunt corecte, le putem compara cu cele din Bugetul Solidarității elaborat de Guvernul Sandu și putem face câteva concluzii:

- Guvernul lui Dodon va reduce cheltuielile de personal și nu va crește salariile la nivelul planificat de Guvernul Sandu!
- Vor scădea și investițiile capitale, iar Fondul rutier cu care se laudă Ion Chicu este la nivelul propus în Bugetul Solidarității. Unde sunt ‘drumurile bune’ promise?
- Guvernul lui Dodon nu are surse suficiente de finanțare și va reduce cheltuielile (cu circa 400 mln).

Întrebarea principală este însă cum va finanța acest Guvern deficitul bugetar? Cât de realist e bugetul lor? Suntem cu ochii pe ei.", a scris Gavriliţa. 

PUBLIKA.MD precizează că astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, va fi dezbătut Proiectul de lege pentru aprobarea legii bugetului de stat pentru anul 2020. 

loading...

Lasă un comentariu