Fostul ministru al Apărării: Am temeri că în curând ofiţerii ruşi vor fi ca la ei acasă, la Ministerul Apărării Moldova

Embed:

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța, este de părerea că în urma Alianţei lui Kozak ACUM - PSRM "ofiţeri ai Federaţiei Ruse vor fi ca la ei acasă, la Ministerul Apărării din ţara noastră". Despre aceasta Marinuţă a scris pe Facebook.  

Reacţia vine după ce Nicu Popescu, numit de premierul ilegal Maia Sandu în funcția de ministrul de Externe, a promis că nu va permite federalizarea Republicii Moldova după Planul Kozak. Vitalie Marinuța nu crede acestor declaraţii pentru că în acelaşi Guvern ilegal ministrul al Apărării a fost numit Pavel Voicu, un fan a lui Vladimir Putin. 

"Sunt strâns legate aceste două domenii și Ministerul de Externe are un cuvânt greu de spus în acest domeniu, dacă este voință politică. Adițional mai este și apărarea națională, care tot va fi gestionată de omul cu misiuni speciale a lui Dodon. Personal am temeri rezonabile, ca în curând unii ofițeri ai Federaşia Rusă, la fel cum era până în 2009, vor fi ca la ei acasă în Ministerul Apărării al Republica Moldova".

Publika.md aminteşte că Pavel Voicu a intrat în atenția presei ca fiind unul din torționarii tinerilor care au participat la protestele din 7 aprilie 2009, sub conducerea lui Voronin și Grecianîi.

loading...

Lasă un comentariu