Fostul ministru al Agriculturii s-a declarat îngrijorat de scăderea veniturilor în bugetul de stat, provenite din activitatea vamală

Nicolae Ciubuc, fostul ministru al Agriculturii afirmă că este îngrijorător faptul că ritmul veniturilor percepute de vamă scad dramatic în mai puțin de o lună de la învestirea Guvernului Sandu.

”În timp ce noua guvernare se dă în spectacole publice cu așa-numita luptă cu contrabanda, aflăm astăzi că ritmul de creștere a veniturilor percepute de Vamă scad dramatic”, scrie Ciubuc într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a prezentat datele comparative oficiale:  
Iunie – 1,802 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 26 de milioane față de iunie 2018;
Mai – 1,919 miliarde de lei, cu aproximativ 60 de milioane mai mult față de mai 2018;
Aprilie – 1,983 miliarde de lei, cu 340,9 milioane de lei mai mult față de aprilie 2018;
Martie – 1,846 miliarde de lei, în creștere cu 146,9 milioane de lei față de martie 2018;
Februarie – 1,512 miliarde de lei, cu 123 de milioane de lei mai mult față de februarie 2018;
Ianuarie – 1, 235 miliarde de lei, cu peste 8,7 milioane de lei mai mult decât în ianuarie 2018.

Fostul ministru s-a mai intrebat carea ar fi cauza diminuării creșterii veniturilor aduse bugetului de stat din activitatea Serviciului Vamal.

”Care ar fi cauza diminuării ritmului creșterii veniturilor la bugetul de stat de la Vamă? Fie scade esențial ritmul exporturilor și importurilor, fie înfloresc schemele de contrabandă, scheme distruse în perioada Guvernului Filip, când veniturile de la Vamă creșteau anual cu miliarde de lei. Acum înțeleg de ce noul guvern oprește proiectele sociale și de infrastructură. Înțeleg de ce sunt îngrijorați de faptul că nu vor putea plăti salariile, pentru că nu au bani. Sunt semnale că scade esențial și ritmul creșterilor percepute de fisc, respectiv creșterea veniturilor la bugetul de stat încetinesc. În acest condiții, noua guvernare în loc de luptă cu dușmani inventați, ar fi bine să se concentreze pe identificarea surselor reale de unde să adune bani la bugetul de stat, ca să continuie proiectele bune pentru cetățeni, să majoreze salariile și pensiile, așa cum a început bine Partidul Democrat. Dacă ei nu știu de unde se aduc bani la bugetul de stat, știm noi și putem să le arătăm”, a mai scris Nicolae Ciubuc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu