Fostul jurist al PSRM: Dar cine din actuala componență trebuia să fie ales președinte al Curții Constituționale

Într-o postare pe Facebook, consilierul președintei Parlamentului, fostul jurist al PSRM, Fadei Nagacevschi, se întreabă cine din actuala componență trebuia să fie ales președinte al Curții Constituționale și caracterizează toți judecătorii.

"Eu am o întrebare: dar cine din actuala componență trebuia să fie ales în calitate de Președinte? Dacă era selectat domnul Roșca, toți strigau că PAS a preluat Curtea; dacă doamna Manole, avea să se spună că PPDA a preluat Curtea; dacă doamna Șova, cel puțin s-ar fi spus că Curtea este condusă de o persoană care a declarat, aparent, în mod fals că cunoaște engleza și franceza; dacă ar fi învins unul din cei propuși de CSM, s-ar fi spus că Plahotniuc a preluat Curtea... Eu una știu, de politicieni depinde mult, dacă această Curte va fi liberă sau nu, dacă va fi politizată sau nu. Dacă i-ai acordat încrederea unui om să fie judecător, este trist când încerci să-i cenzurezi din start deciziile și să-i spui cine e bun și cine e rău să fie Președinte, mai și indicându-i să încalce secretul deliberării. Ah da, Curtea are 6 judecători și nu 1."

CITEȘTE ȘI: La două zile de la investire, judecătorii CC au fost compromişi. Un magistrat dezvăluie cum Țurcan a ajuns în funcția de președinte

Amintim că exponentul PSRM Vladimir Ţurcan a fost ales preşedinte al Curţii Constituţionale la doar câteva zile după ce Parlamentul a ignorat rezultatele concursului privind funcţia de judecător, la care Ţurcan nici măcar nu a participat.

Fostul deputatul socialist a fost ales în funcţia de preşedinte al Curţii cu votul secret al majorităţii magistraţilor, pentru trei ani. Locţiitorul acestuia, Liuba Şova, a fost desemnat de Guvern.

CITEȘTE ȘI: Andrian Candu: Componența Curții Constituționale este deja compromisă, iar membrii ar trebui să-și dea demisia

Lasă un comentariu