Fostul înotător Aleksandr Popov neagă faptul că ar fi primit mită în cadrul atribuirii JO din 2016

Aleksandr Popov, fostul înotător rus şi delegat al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a asigurat vineri că nu a primit niciun fel de mită în schimb votului său pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2016, aşa cum acuză fostul guvernator al oraşului Rio de Janeiro, Sergio Cabral, scrie agerpres.ro.

"Eu pot să spun că nici nu am votat pentru Rio de Janeiro. Am participat la vot, dar votul meu nu a fost pentru Rio de Janeiro", a declarat Aleksandr Popov pentru agenţia rusă de presă R-Sport.

"Acum, eu nu ştiu ce trebuie să fac. Sunt dezorientat şi nu înţeleg ce se întâmplă în jurul Rio de Janeiro. Cineva minte pe cineva, este un lucru serios", a adăugat el.

Fostul guvernator al oraşului Rio de Janeiro, Sergio Cabral, a afirmat, joi, că a mituit delegaţi ai Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), printre care fostul atlet ucrainean Serghei Bubka şi fostul înotător rus Aleksandr Popov, pentru a obţine organizarea Jocurilor Olimpice din 2016 de către metropola braziliană.

Cumpărarea voturilor, în valoare de 2 milioane dolari, a fost aranjată cu ajutorul fostului preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism, Lamine Diack, a declarat fostul guvernator în faţa judecătorului federal responsabil cu dosarul, care anchetează acuzaţiile de corupţie din jurul desemnării oraşului Rio.

Printre numele citate de Sergio Cabral ca membri ai CIO care şi-au vândut voturile, figurează campionul olimpic la sărituri în înălţime Serghei Bubka şi înotătorul rus Aleksandr Popov, două legende ale sportului.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu