Fostul director SIS: Vlad Plahotniuc e patriot, iar Igor Dodon e trădător

 

Președintele PDM Vlad Plahotniuc a procedat ca un patriot în momentul în care a ales să difuzeze discuția lui cu Igor Dodon privind federalizarea Republicii Moldova. De această părere este fostul director general adjunct al SIS, Valentin Dediu, care a oferit un interviu pentru europalibera.

Dediu a vorbit despre situația politică din țară, despre interesele Rusiei, dar și despre motivele pentru care Moscova ar agrea o guvernare dintre PSRM cu ACUM.

Fostul director adjuct al SIS susține că o astfel de dualitate politică nu a mai văzut decât în Venezuela.

"Când Partidul Democrat și dl Plahotniuc au difuzat, au publicat discuția cu Igor Dodon în care acela intenționează să promoveze în detrimentul intereselor R. Moldova, în detrimentul securității statului, în detrimentul suveranității și integrității teritoriale politica Federației Ruse și, mai mult decât atât, impune și un alt partid să participe la aceste activități ilegale, deci este un patriot...”


Europa Liberă: ...dar tot dl Plahotniuc are cetățenia Rusiei?

Valentin Dediu: „Asta-i problema Federației Ruse și a lui cu Federația Rusă, fiindcă la noi astăzi mulți au cetățenia și a R. Moldova, și a Federației Ruse, și a României. Ceea ce ține de dl Dodon, nu știm, are și el cetățenia Federației Ruse și a României sau nu, dar el apare ca un trădător de țară și atunci cu consecințele care pot urma după ce vor fi documentate activitățile lui și intențiile pe care el le-a promovat”, a spus Dediu.
 
CITEȘTE INTERVIU INTEGRAL AICI
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu