Fostul director al Băncii de Economii Viorel Ţopa, dat în urmărire generală

Omul de afaceri Viorel Ţopa, acuzat de delapidare de fonduri de la Banca de Economii, a fost dat în urmărire generală. Asta după ce oamenii legii au aflat că la începutul acestei luni, Ţopa apărăsit ţara.

Anterior, pe numele lui a fost emis un mandat de arestate pentru 30 de zile, deoarece acuzatul nu s-a prezentat la şedinţa de judecată. Amintim că, în perioada 1999-2001, Viorel Ţopa a deţinut funcţia de director al Băncii de Economii.

În august 2010, reprezentanţii Băncii de Economii au cerut Procuraturii Generale să înceapă urmărirea penală împotriva fostului director al instituţiei, omul de afaceri Viorel Ţopa. În plângerea înaintată oamenilor legii, Ţopa era învinuit că ar fi adus băncii, acum zece ani, un prejudiciu de 11 milioane de lei. Acesta ar fi facilitat acordarea unor credite Companiei „Air Moldova International”, care nu a mai rambursat însă sumele împrumutate. Compania "Air Moldova International" era condusă în acea perioadă de Victor Ţopa.

Ţopa a negat  acuzaţiile şi a declarat că dosarul este pornit la comanda lui Vladimir Plahotniuc. Administraţia Băncii de Economii a depus plângerea la puţin timp de la izbucnirea scandalului dintre Vladimir Plahotniuc şi Sergiu Mocanu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu