Fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi, învinuit de spălare de bani, încearcă să se ascundă în spatele imunităţii parlamentare

Embed:

Fostul deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi, învinuit de spălare de bani, încearcă să se ascundă în spatele imunităţii parlamentare de care a beneficiat, pentru a scăpa de judecată. Avocaţii au cerut clasarea dosarului, pe motiv că acesta a fost deschis în timp ce Lucinschi era parlamentar, fără a fi cerut acordul legislativului. Procurorii au demonstrat însă că urmărirea penală a fost pornită legal, aşa că magistraţii au respins ieri solicitarea apărării.

"Considerăm că este o încheiere neîntemeiată, urmărirea penală a fost pornită absolut în mod anticonstituţional, cu încălcarea normelor de procedură penală", a declarat avocata lui Chiril Lucinschi, Corina Stratan. 

"Creditele care au fost luate sub gajul casei mele, au fost toate rambursate", a afirmat Chiril Lucinschi.

De cealaltă parte, procurorii susţin că procesul penal a fost pornit fără abateri.

"Încheierile judecătoriei pe cauza Lucinschi sunt legale şi întemeiate. Următoarea şedinţă a fost fixată pentru 17 octombrie, când deja se va începe examinarea în fond a cauzei", a spus procurorul Vladislav Bobrov.

Chiril Lucinschi, cercetat în arest la domiciliu, este învinuit de spălare de bani în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Potrivit anchetatorilor, între anii 2012-2014, Lucinschi ar fi spălat sume mari de bani prin intermediul a trei firme care-i aparţin, dar şi prin câteva companii off-shore și persoane interpuse. Fostul deputat PLDM pledează nevinovat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu