Fostul campion mondial de box Markus Beyer a murit într-un spital din Berlin

Fostul campion mondial de box Markus Beyer a murit luni, la doar 47 de ani, într-un spital din Berlin. Campionul a fost răpus de boală nemiloasă, după o suferință scurtă, dar intensă. Anunțul a fost făcut luni de postul de televiziune MDR, acolo unde Beyer a lucrat din 2015 ca expert, scrie libertatea.ro.

Cel mai mare succes al lui Beyer său în calitate de boxer profesionist (39 de meciuri, 33 de victorii, 13 KO, 3 înfrângeri, 2 KO, o remiză) a fost în 1999, când, după o victorie asupra britanicului Richie Woodhall, chiar în Anglia, a cucerit pentru prima dată centura mondială WBC a super-mijlociilor.

După Max Schmeling și Ralf Rocchigiani, Beyer a fost doar al treilea boxer german care a câștigat titlul mondial în străinătate. 

La amatori, Beyer a avut dueluri epice cu pugiliști români. În 1988, la Campionatul European de juniori în Polonia, la semimuscă, Markus a boxat cu Zoltan Lunca, reprezentant al României la acea dată.

Zoli l-a pus de două ori la podea pe Beyer, însa jocurile de culise ale arbitrilor i-au adus victoria neamțului.

Beyer a reprezentat Germania la Jocurile Olimpice din 1992 și din 1996. A câștigat o medalie de bronz la Mondiale din 1995 și argintul la Europenele din 1996, ambele la semi-ușoară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu