Foștii președinți ai Legislativului, în vizită de Ziua Parlamentului (GALERIE FOTO)

Embed:

Foștii președinți ai Parlamentului și-au dat întâlnire în clădirea legislativului. Întrevederea a fost organizată de Andrian Candu cu ocazia zilei Parlamentului. A fost un prilej bun să depene amintiri şi să povestească despre cele mai interesante momente din activitatea lor. Petru Lucinschi, Dumitru Diacov, Marian Lupu, Igor Corman şi Adrian Candu, însoţit de actualii vicepreşedinţi au făcut o excursie prin clădire. Chiar la intrare au fost salutaţi de deputatul Valentina Buliga.

"Trăiască Parlamentul Republicii Moldova, președinților sănătate multă!"

Când au ajuns în sala de şedinţe, Petru Lucinschi, care a condus Parlamentul în perioada 1993-1994, a declarat că el a fost cel care a proiectat încăperea.

"Schema aceasta de amfiteatru este inițiativa mea. Acum voi ați lărgit-o",  a spus Petru Lucinschi, fost președinte al Parlamentului.

Petru Lucinschi a profitat de ocazie și a împărțit bomboane celor care au condus legislativul după el.

"- Din toate inițiativele, aceasta trebuie acceptată.

- Luați dvs.!

- Am și eu!"

Lucinschi a mai povestit că deputații de atunci nu erau prea disciplinați.

"Să voteze ceva, trebuia nu știu cât efort ca să prinzi momentul. Care se ridică în picioare, care nu știu ce. Băi, votați", a spus Petru Lucinschi, fost președinte al Parlamentului.

Au vizitat şi muzeul legislativului, inaugurat anul trecut. Andrian Candu i-a îndemnat să facă donaţii.

"- Domn președinte, am înțeles că sunt binevenite și alte cadouri.

- Dacă aveți ceva din amintiri."

Ziua Parlamentului este sărbătorită în 23 mai, după ce Sovietul Suprem a decis transformarea Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti în Republica Moldova.

Lasă un comentariu