Foştii infractori NU vor putea preda în şcoli

 Persoanele cu antecedente penale, care au săvârşit infracţiuni contra minorilor, nu vor putea ocupa funcţii didactice în instituţiile de învăţământ. O iniţiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată la Biroul Permanent al legislativului, de către vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici. Proiectul de lege se referă şi la persoanele ale căror dosare au fost clasate.

Potrivit vicepreşedintelui Parlamentului, proiectul de lege are scopul protecţiei drepturilor fundamentale ale copiilor din Moldova şi un proces educaţional bazat pe valori.

"Exploatarea sexuală afectează grav sănătatea şi dezvoltarea psihologică a copilului. De aceea, persoanele implicate în procesul educaţional trebuie să fie integre din toate punctele de vedere, să corespundă normelor morale şi de conduită general-valabile pentru societatea modernă", se menţionează în nota informativă a proiectului de lege.

Statisticile demonstrează că, în ultimii ani, numărul minorilor, asupra căror se săvârşesc acte de violenţă şi abuz de către părinţi, rude de gradul I, II, III, părinţi vitregi, educatori este în continuă creştere.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu