Foști fruntași ai Partidului "Demnitate și Adevăr" vor să lanseze o nouă formațiune politică

Embed:

Dezamăgiți și de guvernare, dar și de opoziție. Mai mulți foști fruntași ai Partidului "Demnitate și Adevăr" al mafioților fugari Țopa vor să lanseze o nouă formațiune politică care se va numi "Voința Poporului". Anunțul a fost făcut de membrii grupului de inițiativă, au criticat acțiunile foștilor parteneri, dar și partidele aflate la putere.

În cadrul unei conferințe de presă, membrii grupului de inițiativă pentru fondarea Partidului "Voința Poporului" și-au expus argumentele ce stau la baza acestei intenții.

"În ultima perioada tot ne-am deprins să fim tratați de guvernări numai nu ca valori, în contextul în care drepturile ne sunt încălcate, libertate de decizii ne este îngrădită", a spus membrul grupului de inițiativă, Victoria Anton. 

"Suntem cu toții martori cum agricultura a ajuns în pragul înexistenței, deorece ne-am transformat doar în producători de materie primă", a spus membrul grupului de iniţiativă, Artur Cebanaş. 

Printre fondatori se numără și fostul membru al Comisiei Electorale Centrale Ștefan Urâtu, care a participat activ la protestele Platformei DA. El s-a referit la situația mafioților Țopa, artizanii din umbră ai acestui partid.

"Atunci când a trebuit să fie adus Platon din Ucraina, mai puțin de o săptămână a fost suficient să fie adus. Dacă sunt argumente suficiente față de Țopi, atunci, de ce să nu fie aduși aici", a declarat Ștefan Urâtu.

Membrii grupului de inițiativă au criticat și acțiunile liderului formațiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi.

"Partidul lui Renato Usatîi și altele care au apărut pe bani mari, să știți că lume nu mai este cea cu 50 de ani în urmă, lumea, poporul este citit, în teritoriu ele nu sunt respectate, măcar cu concertele de milioane, asta nu este politică", a declarat membrul grupului de inițiativă, Iulia Tănase. 

Decizia privind înregistrarea partidului urmează să fie luată de Ministerul Justiției.

Pentru asta, formațiunea trebuie să aibă nu mai puțin de 4.000 de membri, domiciliaţi în cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale din țară.

În curând urmează să fie organizat și congresul de constituire al viitorului partid.

Anterior, mai mulți lideri locali din Partidul Demnitate și Adevăr au părăsit formațiunea și l-au acuzat pe Andrei Năstase că a cheltuit netransparent banii adunați în Piața Marii Adunări Naționale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu